Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Tørre å ta steget

Sebastian Henriksen (21) fra Tromsø er styremedlem i Norges idrettsforbund, kanskje en av landets mest utsatte styrer. Hva er det som gjør at en ung mann fra Tromsø tør å ta en slik posisjon?

Medietrykket har i mange år vært høyt, og den offentlige diskusjonen om toppledelsen i norsk idrett er til tider intens. I Tromsø husker vi kanskje best da daværende idrettsstyre gikk tilbake på vedtaket om at Tromsø skulle være den norske kandidaten for vinter-OL 2018. 

Motivert

Til tross for historien var ikke Sebastian Henriksen i tvil om at han ville stille til valg i idrettsstyret når han ble nominert.

- Motivasjonen for å stille til valg i idrettsstyret er at jeg ønsker å bidra for idretten og fellesskapet. Personlig er jeg opptatt av at Nord-Norge er representert i styre og stell. Og det første jeg gjorde når jeg ble valgt inn var å promotere Tromsø som vertsby for neste styremøte, forteller Henriksen.

Å tørre

Sebastian er ikke redd for å stikke nesa fram. Han er politisk aktiv for Høyre, og har styreverv i Tromsø museum, Studentsamskipnaden, Tromsø svømmeklubb og Troms idrettskrets. 

- En av de viktigste egenskapene mine er også den vanskeligste, nemlig å tørre. Som alle andre liker jeg å være i komfortsonen, men jeg har erfart at det er mange muligheter som åpner seg ved å tørre. Det er aldri artig å mislykkes, men det er også viktig å lære seg å feile, forteller Henriksen.

En viktig egenskap

Det å tørre er en egenskap mange ledere snakker om, men det faller ikke alle like naturlig å gå ut av komfortsonen og utfordre. Vi spurte Sebastian om det å tørre er en medfødt egenskap.

- Det må nesten andre svare på, men jeg føler selv at jeg er en person som liker å gå nye veier. Det ligger i min natur. Jeg mener at man har godt av å bryte opp for å få ny erfaring og perspektiver, mener Henriksen.

Skaper trygghet

Da Sebastian kom med i LiN-programmet, ble han invitert med i programmet som student. 

- Det er godt å bli en del av det fellesskapet som Ledelse i Nord representerer. Kurt og Elisabeth laget et godt program, som jeg fikk stor nytte av. Programmet har betydd mye for min utvikling. Måten som programmet er satt sammen på skaper nytte for ledere, uansett hvor langt eller kort man har kommet i sin egen karriere. Jeg har holdt mye på med idrett, og jeg fikk følelsen av å være på treningsleir når vi hadde samlingene. Og på LiN sine samlinger spiller man hverandre gode. Hvis man tør å gi av seg selv får man også ærlige tilbakemeldinger. I min bok skal en god leder se andre mennesker, og forstå hva som er viktig. Samtidig bør lederen gå foran, bygge laget og stake ut kursen. Jeg mener at flere bør tørre mer. Det kan ofte være vanskelig, men ved å tenke stort kan vi skape gevinst, forteller Henriksen.

Oppstart vår og høst

Ledelse i Nord programmet er samlingsbasert, og foregår over tre samlinger av tre dager hver. Programmet er en blanding av teori og praksis, der deltakerne får faglig støtte av anerkjente foredragsholdere. Programmet gjennomføres normalt to ganger hvert år, med oppstart i februar og september. Du kan fortsatt delta i høst. Les mer om høstens LIN-program på www.ledelseinord.no