Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Skal styrke Nord-Norge som sykkeldestinasjon

Markedet for aktive ferier er i sterk vekst og Ledelse i Nord er prosjektleder for arbeidet med å øke sykkeltrafikken i Nord-Norge. Arctic Cykling etablerer nå et samarbeid med Arctic Race of Norway. Målet er at Nord-Norge skal ta en større del av markedet for sykkelturisme. 

Støttet av Innovasjon Norge
Fra 2016 til 2018 har Arctic Cycling med støtte fra Innovasjon Norge sett på hvordan man kan møte en stadig voksende etterspørsel etter sykkelturisme i Nord-Norge. 

Resultatet av prosjektet er at man nå lanserer Nord-Norges første selskap som kun skal jobbe med å tilrettelegge for sykkelturisme. Arctic Cycling eies av fem reiselivsoperatører i Troms og Finnmark som satser på aktive ferier.

- Dette er et marked for folk som er villig til å betale mye dersom kvaliteten er god. Vår jobb er derfor å fasilitere på en måte som gjør at de som kommer hit får en unik opplevelse, sier Kurt Knudtsen, som er prosjektleder for Arctic Cycling.  

Også Ivar Haugen i Tromsø Safari er klar på at kvaliteten er helt avgjørende.

- Det viktigste er å gjøre det ordentlig. Det betyr lokal guide, turer, overnatting og mat og drikke på kvelden, sier han.

Blir offisielle samarbeidspartnere
For å styrke selve sykkelopplevelsen og den internasjonale markedsføringen, inngår de en avtale med Arctic Race ofNorway.

- Arctic Race of Norway har i løpet av fem år bygget opp en svært sterk merkevare, med internasjonalt potensial. Vi ser derfor store muligheter i et samarbeid med dem, sier Kurt Knudtsen.

Arctic Cycling blir gjennom denne avtalen rittets offisielle samarbeidspartner på pakkereiser for sykkelturister. De skal blant annet legge til rette for opplevelser for besøkende rundt de ulike etappene.

Felles mål og verdigrunnlag
- Vi har et felles mål om å styrke Nord-Norge som bærekraftig reiselivsmål, sykkelsporten og sykling som en sunn aktivitetsom styrker folkehelsen, sier Arctic Race-sjef Knut-Eirik Dybdal.

I følge Innovasjon Norge er markedet for aktive ferier er i sterk vekst. Det globale markedet har nesten tredoblet seg de siste fem-seks årene.

- Det er en sterkt voksende trend at folk ønsker å oppleve det autentiske, med lokal mat og lokal kultur, sier Børge Hemmingsen i Innovasjon Norge.  Han mener Nord-Norge har mange muligheter:

Stort potensial
- Nord-Norge byr på fantastisk natur, og har et stort potensial for å utvikle destinasjoner med gode fasiliteter for sykling, vandring og andre aktiviteter. Det er ruter og turer med ulik vanskelighetsgrad, og produkter av høy kvalitet som kan pakkes og gjøres bookbare, sier Hemmingsen. 

Men Innovasjon Norge peker også på noen utfordringer. En av dem er at Nord-Norge fortsatt er relativt et relativt ukjent reisemål for sykkelturister. Det kan Arctic Race bidra til å endre på, blant annet gjennom live-sendinger fra sykkelrittet i 146 land med spektakulære bilder av nordnorsk natur og kultur. 

Har allerede booket
- Som følge av den sterke internasjonale eksponeringen av Arctic Race of Norway opplever vi at interessen for å komme til Nord-Norge for å følge rittet er økende, sier Kurt Knudtsen, som kan avsløre at de allerede har booket flere grupper som kommer til årets ritt i Finnmark i august.

- Det er for tidlig å si noe om detaljene rundt dette, men jeg kan bekrefte at det kommer folk fra flere land, og vi skal sørge får at de får en god opplevelse når de kommer, sier Knudtsen.

Stiftere og eiere av Arctic Cycling er
- Tromsø Safari
- Tromsø Outdoor
- Glød Explorer
- Bussring
- Arctic Coastal Cycling