Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

- Mye å lære av en dyktig korleder

På LIN-programmene i 2017 har professor i korledelse ved UIT, Ragnar Rasmussen, delt sine ledererfaringer fra rollen som dirigent for store norske og internasjonale ensemble. Nå kan også tidligere års LIN-deltakere oppleve Rasmussen på årets nettverkssamling. 

Ragnar Rasmussen har en lang internasjonal karriere som musiker og dirigent. Han var i mange år dirigent og kunstnerisk leder for Vokal Nord og kammerkoret Mimas, samt kammerkoret Saga. 

Rasmussen har også gjestet og dirigert et stort antall kor og orkestre, og han har turnert i en rekke land. Han har blant annet dirigert Tromsø symfoniorkester, det serbiske radiosymfoniorkesteret, det latviske statskoret og slovensk radio og TVs symfoniorkester.

Du kan lese mer om Ragnar Rasmussen på Wikipedia

På LIN-programmet høsten 2017 delte Rasmussen sine tanker om ledelse i rollen som dirigent for et stort orkester. 

- Hvis du som dirigent prøver å kontrollere orkesteret har du tapt. Nøkkelen er å kontrollere deg selv og invitere de andre inn i din verden. De du leder blir et speil av deg selv. Det er derfor viktig at du som leder er i balanse, fortalte Rasmussen til interesserte tilhørere. 

Nå kan også tidligere års LIN-deltakere få med seg en helt spesiell variant av foredraget til Ragnar på nettverkssamlingen 18. januar på Scandic Ishavshotellet. På samlingen kommer også den svenske retorikeren Anna Ricknell for å dele sine tips om retorikk og kommunikasjon. 

- Nettverkssamlingen er en fin anleding til å møte andre ledere fra LIN-nettverket og samtidig få faglige innspill. Ragnar og Anna bringer inn viktige perspektiver på ledelse som mange har bruk for. Det er mye å lære av en dyktig korleder, sier rådgiver Geir Håvard Hanssen i Ledelse i Nord. 

Ta gjerne med deg en venn eller kollega og bli med på en spennende kveld med faglig input og gode møter med andre ledere.

Du kan melde deg på nettverkssamlingen i denne artikkelen "Bli med på LIN-nettverkssamling". Du finner påmeldingsskjemaet nederst i artikkelen.